Drift
Vasa Vind driftar idag över 200 vindkraftverk, motsvarande nära 600 MW installerad effekt. Den årliga produktionen överstiger 1,6 TWh – vilket motsvarar ungefär 1 % av Sveriges samlade elproduktion eller drygt 5 % av den del som producerats av vindkraft. Vi fäster stor vikt vid att driva anläggningarna på ett ansvarsfullt sätt, där både anställdas och övrigas säkerhet och hälsa i och omkring anläggningarna har högsta prioritet. Genom att ha dedikerade anläggningsansvariga på plats i alla vindkraftparker har vi goda kontakter med lokalsamhället samtidigt som vi kan maximera produktionen och hålla en hög tillgänglighet.
Den årliga produktionen överstiger 1,6 TWh - vilket motsvarar mer än 1 % av Sveriges samlade elproduktion och drygt 6 % av Sveriges vindkraft

Vindkraftparker i drift

Kontakta oss på driften

Vill du veta mer om övergripande driftfrågor? Eller vill du att komma i kontakt med oss för förvaltning av vindkraftparker? Kontakta gärna vår driftchef Henrik Svahn.

Vill du komma i kontakt med någon i våra vindkraftparker, ring gärna direkt till våra anläggningsansvariga (kontaktuppgifter finns på respektive vindkraftparks sida) eller kom in på en kopp kaffe i våra platskontor. 

Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.