Drift
Vasa Vind driftar idag över 200 vindkraftverk, motsvarande 575 MW installerad effekt. Den årliga produktionen överstiger 1,8 TWh – vilket motsvarar mer än 1 % av Sveriges samlade elproduktion eller drygt 6 % av den del som producerats av vindkraft. Vi fäster stor vikt vid att driva anläggningarna på ett ansvarsfullt sätt, där både anställdas och övrigas säkerhet och hälsa i och omkring anläggningarna har högsta prioritet. Genom att ha dedikerade anläggningsansvariga på plats i alla vindkraftparker har vi goda kontakter med lokalsamhället samtidigt som vi kan maximera produktionen och hålla en hög tillgänglighet.

Våra ägare, liksom externa ägare erbjuds en helhetslösning för driften av sina anläggningarna på bästa sätt, både tekniskt och kommersiellt. Vi tar hand om allt från miljörapportering och teknisk analys till hantering av avtal och redovisning. Vi har en etablerad process för fortlöpande teknisk och ekonomisk uppföljning som möter de allra högsta kraven från professionella ägare.
Den årliga produktionen överstiger 1,8 TWh - vilket motsvarar mer än 1 % av Sveriges samlade elproduktion och drygt 6 % av Sveriges vindkraft

Vindkraftparker i drift

Kontakta oss på driften

Vill du veta mer om övergripande driftfrågor? Eller vill du att komma i kontakt med oss för förvaltning av vindkraftparker? Kontakta gärna vår driftchef Henrik Svahn.

Vill du komma i kontakt med någon i våra vindkraftparker, ring gärna direkt till våra anläggningsansvariga (kontaktuppgifter finns på respektive vindkraftparks sida) eller kom in på en kopp kaffe i våra platskontor. 

Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.