Munkflohögen

Plats

Östersund

Antal vindkraftverk

23 st

Driftsatt

2019

/
Munkflohögen

Vår vindkraftpark Munkflohögen ligger söder om byn Munkflohögen, i Östersunds kommun, och driftsattes 2019. Anläggningen består av 23 vindkraftverk. Vasa Vind har varit delaktig i såväl utvecklingen som byggnationen av vindkraftparken och ansvarar även för driften.

Under 2020 avslutades även byggnationen av den intilliggande vindkraftparken Åskälen. Parkerna kopplas samman genom en anslutningsväg som förenklar och förkortar transporter inom parkerna. Ett gemensamt platskontor för de båda vindkraftparkerna, centralt beläget inom Åskälens vindkraftpark, stod klart under uppförandet av Munkflohögen vindkraftpark och är byggt av ett lokalt företag med trä från närområdet. Platskontoret möjliggör en mycket god arbetsmiljö för anläggningsansvariga och vindkrafttekniker. 

En ny 33 kV / 130 kV transformatorstation har byggts i den östra delen av vindkraftparken, för anslutning till Jämtkrafts 130 kV ledning mellan Ollebacken och Kattstrupeforsen.

Har du frågor?

Tveka inte att kontakta anläggningsansvarig - Tomas Lif. 

Att vistas i vindkraftparken

Inom området får du fortfarande vandra, åka skidor och skoter, plocka bär och svamp osv. Under vissa väderförhållanden behöver du dock vara uppmärksam och särskilt observera varningsskyltarna. När temperaturen närmar sig nollgradigt eller kallare finns det risk att is och snö faller från vindkraftverk och master. För din säkerhet bör du undvika att vistas i närheten av vindkraftverk och master på grund av risk för nedfallande is och snö.

Inom vindkraftparken finns det nedgrävda kablar och rör. Ska du (som markägare eller entreprenör) gräva eller utföra arbeten med maskiner inom vindparksområdet är det viktigt att i god tid innan kontakta anläggningsansvarig för att säkerställa att varken du eller vindparkens utrustning skadas.

Skulle du uppfatta missljud från en turbin eller något annat som verkar onormalt ber vi dig ta kontakt direkt. Har du frågor eller andra funderingar går det också bra att nå oss på Vasa Vind via:

Tel: 0644 200 77 (utanför kontorstider kopplas du vidare till vår eldriftcentral hos W3)
E-mail: produktion@vasavind.se