Vi söker en projektledare

Vi söker nu en projektledare till vårt team som kommer att ha en nyckelroll att utveckla nya landbaserade vindkraftparker i Sverige. Vi har ett långsiktigt hållbarhetsperspektiv på allt vi gör genom hela processen – från att identifiera platser med riktigt goda vindresurser och lokala förutsättningar, till att på ett säkert och effektivt sätt driva de färdigbyggda vindkraftparkerna under de decennier de bidrar till samhället med förnybar energi.

 

Om tjänsten

I rollen som projektledare kommer du vara en del av projektutvecklingsgruppen vars huvudsakliga uppgift är att utveckla nya landbaserade vindkraftparker i Sverige och Finland.

Som projektledare för utvecklingsprojekt är du ansvarig för att leda arbetet i enlighet med den projektmodell Vasa Vind arbetar efter. Det är din uppgift att ta fram och följa tidsplan och budget för projektet samt att ansvara för att projektet uppfyller de krav Vasa Vind ställer på lönsamhet och andra kvalitativa parametrar för våra kommande vindkraftparker.

Tillsammans med kollegorna inom projektutvecklingsgruppen ansvarar du för att projekten har de resurser som behövs och att rätt prioriteringar görs mellan våra olika projekt. Du har också i rollen som projektledare ansvar för att projektet förankras lokalt hos bland andra politiker och närboende.

Vidare kommer du som medarbetare inom projektutvecklingsgruppen att arbeta med projektutveckling i tidiga skeden vilket innebär utvärdering av projektidéer, förhandling med markägare och bidra till utvecklingen av gruppens gemensamma arbetssätt och kunskapshöjning.

I framtiden kommer det även finnas möjlighet att arbeta med utveckling av solcellsanläggningar, energilager och andra energisystemtjänster i anslutning till vindkraftparkerna.

Om dig

Vi söker en engagerad person med förmåga att skapa goda relationer även med meningsmotståndare och som står stadigt när det blåser. Du ser helheten bland alla delar men kan också gräva ner dig i väsentliga detaljer.

Du är prestigelös, pragmatisk och tar dig gärna an nya utmaningar. Du är van att ta eget ansvar och arbeta självständigt för att driva just dina projekt framåt, samtidigt som du ser till gruppens bästa, värdet av att ta hjälp av andra och hjälpa kollegorna att nå sina mål. Du kommer tillsammans med dina kollegor jobba i många olika projekt och det är därför viktigt att kunna prioritera mellan arbetsuppgifter.

Du har en akademisk examen inom relevant område. Vidare har du:

  • flerårig erfarenhet som projektledare eller annan ledande position inom vindkraftsbranschen, komplexa infrastrukturprojekt eller annan tillståndspliktig verksamhet
  • praktisk erfarenhet av miljöbalken
  • svenska flytande i både tal och skrift samt grundläggande kunskaper i engelska
  • B-körkort

Kunskaper i finska samt erfarenhet som skogsägare är meriterande.

 

Bra att veta

  • Tjänsten är placerad på Vasa Vinds huvudkontor i Solna
  • Möjlighet till distansarbete finns
  • Resor inrikes samt till Finland förekommer i denna tjänst
  • Tjänsten är en tillsvidareanställning

 

I den här rekryteringen samarbetar vi med Avancos. Vill du veta mer eller ansöka, kontakta rekryteringskonsult Sophie Berg, tel. nr. 0704 04 56 44 eller via    e-post sophie.berg@avancos.se.