Vasa Vind påbörjar byggnation av Raftsjöhöjden Vindkraftpark

2020-12-16 15:52Pressmeddelande

31 augusti 2020. Vasa Vind kommer tillsammans med APG och Asper Investment Management att påbörja byggnation av Raftsjöhöjden vindkraftpark under tredje kvartalet i år. Vindkraftparken, som är belägen i Strömsunds kommun, Jämtlands län, kommer att bestå av elva turbiner från Cypress-plattformen från GE Renewable Energy med en total installerad effekt om ca 60 MW. Läs hela Pressmeddelandet här!

Vasa Vind kommer tillsammans med APG och Asper Investment Management att påbörja byggnation av Raftsjöhöjden vindkraftpark under tredje kvartalet i år. Vindkraftparken, som är belägen i Strömsunds kommun, Jämtlands län, kommer att bestå av elva turbiner från Cypress-plattformen från GE Renewable Energy med en total installerad effekt om ca 60 MW.

Vasa Vind kommer att ansvara för byggledning och kommer under driften även att svara för den tekniska och ekonomiska förvaltningen. Raftsjöhöjden blir den tredje delen i det 400 MW stora vindkraftklustret som Vasa Vind uppför i regionen.

”Vi är väldigt glada över att nu kunna påbörja uppförandet av Raftsjöhöjden vindkraftpark trots en utmanande marknad. Projektets fördelaktiga egenskaper och kontinuerlig optimering har varit viktiga framgångsfaktorer. Vi är också glada över att utveckla vårt samarbete med GE i detta projekt”, säger Patrik Idvall, Senior Manager Business Development vid Vasa Vind.

De elva turbinerna som GE Renewable Energy kommer att leverera har en rotordiameter om 158 meter och en 5.5 MW generator. Åtta av turbinerna kommer att ha en tornhöjd om 141 meter och övriga tre 121 meter.

Peter Wells, GEs VD för Onshore Wind i Europa, kommenterar: ”Vi är glada över samarbetet med Vasa Vind i det här projektet och stolta över att de valt vår Cypress-plattform. Som den för tillfället mest kraftfulla landbaserade turbinen i kommersiell drift är Cypress perfekt lämpad för att medverka i skiftet till ett 100 procent förnybart elsystem i Sverige.”

Cypress-plattformen medför väsentliga förbättringar av energiproduktionen och ökad effektivitet i servicen. Den tvådelade bladdesignen möjliggör också längre blad, förbättrad logistik och mer valfrihet i lokaliseringen.

Stenger & Ibsen Construction kommer att ansvara för byggnation av övrig infrastruktur på site. Byggnationen av vindkraftparken påbörjas inom kort och förväntas tas i drift under andra halvan av 2021.

För mer information, vänligen kontakta:
Patrik Idvall
Senior Manager Business Development, Vasa Vind
070 844 30 39
patrik.idvall@vasavind.se

Pär Larsson
Head of Construction, Vasa Vind
070 238 97 97
par.larsson@vasavind.se

Antoine Balas
GE Renewable Energy
+33 6 89 69 41 10
antoine.balas@ge.com

Om Vasa Vind
Vasa Vind är ett vindkraftsbolag som utvecklar, bygger och förvaltarlandbaserade vindkraftsparker i Sverige. Idag består portföljen av 525 MW i drift samt mer än 700 MW under utveckling. Vasa Vind är helägt av fonder förvaltade av Londonbaserade Asper Investment Management. För mer information, se www.vasavind.se.

Om GE Renewable Energy

GE Renewable Energys verksamhet omsätter 15 miljarder dollar och inkluderar en av de bredaste portföljerna inom förnybar energi för att tillhandahålla kompletta lösningar för sina kunder som kräver tillförlitlig och prisvärd grön kraft. Genom att erbjuda land- och havsbaserad vindkraft, blad, vattenkraft, lagring, storskalig solkraft och nätlösningar liksom hybridlösningar och digitala tjänster har GE Renewable Energy installerat mer än 400+ gigawatt ren förnybar energi samt utrustning till mer än 90 procent av världens nätbolag med sina nätlösningar. Med nästan 40 000 anställda i fler än 80 länder skapar GE Renewable Energy värde för kunder som vill driva världen med prisvärda, tillförlitliga och hållbara gröna elektroner. Följ GE Renewable Energy på www.ge.com/renewableenergy, www.twitter.com/GErenewables eller www.linkedin.com/company/gerenewableenergy.

Inlägget är ursprungligen publicerat den 31 augusti 2020.

Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.