Mattias Sjöberg utsedd till ny VD för Vasa Vind (6:e oktober, 2020)
Vasa Vind har utsett Mattias Sjöberg, senast anställd vid Vattenfall, som ny VD. Vasa Vind växer och Mattias Sjöberg stärker upp organisationen i dess fortsatta expansion. Läs hela Pressmeddelandet här.

Vasa Vind rekryterar anläggningsansvarig till Raftsjöhöjden vindkraftpark (14:e september 2020)

Vasa Vind växer och förstärker driftavdelningen med en anläggningsansvarig till Raftsjöhöjdens vindkraftpark utanför Östersund. Parken är under uppförande. Arbetsuppgifterna består typiskt av planering, samordning och uppföljning av drift- och underhållsaktiviteter. Du ansvarar för kontakter med lokala entreprenörer men även med närboende och övriga som kommer i kontakt med parken. Se annonsen här. 

Vasa Vind påbörjar byggnation av Raftsjöhöjden vindkraftpark (31:a augusti, 2020)
Vasa Vind kommer tillsammans med APG och Asper Investment Management att påbörja byggnation av Raftsjöhöjden vindkraftpark under tredje kvartalet i år. Vindkraftparken, som är belägen i Strömsunds kommun, Jämtlands län, kommer att bestå av elva turbiner från Cypress-plattformen från GE Renewable Energy med en total installerad effekt om ca 60 MW. Läs hela Pressmeddelandet här!

Vasa Vind driftsätter Åskälen vindkraftpark (21:a april, 2020)
Vasa Vind har tillsammans med den nederländska pensionsförvaltaren APG och London-baserade Asper Investment Management nyligen driftsatt Åskälen vindkraftpark i Jämtland. Med en total installerad effekt om 288 MW är det en av de största landbaserade vindkraftparkerna i Sverige och i Europa. Årsproduktionen uppgår till närmare 1 TWh, vilket motsvarar den årliga förbrukningen av hushållsel hos mer än 175 000 hushåll. Läs hela Pressmeddelandet här!

Konferensen Winterwind besöker Åskälen & Munkflohögen (3:e februari, 2020)

Den 3:e februari besöker konferensen Winterwind vindkraftparkerna Åskälen och Munkflohögen för att lära sig mer om Vasa Vind, utvecklingen, byggnationen och drift och underhåll av de båda vindkraftparkerna. Välkomna!

Vasa Vind rekryterar vindresurs- och produktionsanalytiker (27:e november, 2019)
Vasa Vind växer och förstärker projektutvecklings- och driftavdelningen med en vindresurs- och produktionsanalytiker med placering i Solna. I rollen ansvarar du för för vindmätningar, analys av mätdata, produktions-, ljud- och skuggberäkningar, optimering av turbinlayouter samt analys av data från producerande vindkraftparker, uppföljning av produktion, tillgänglighet, prestanda mm. Se annonsen här, samt på LinkedIn.  

Äldre nyheter

2019
Anläggningsansvarig sökes till Munkflohögen vindkraftpark (28:e augusti)

Vasa Vind växer och förstärker driftavdelningen med en anläggningsansvarig till Munkflohögens vindkraftpark utanför Östersund. Arbetsuppgifterna består typiskt av planering, samordning och uppföljning av drift- och underhållsaktiviteter. Se annonsen under Lediga tjänster eller på LinkedIn. 

Leveranser av torndelar och rotorblad till Åskälen inleds (1:a juli)
Fundament och vägar är nu färdigbyggda och leveranserna av vindkrafttorn och vingar inleds från juli och pågår fram till månadsskiftet september/oktober. Montering inleds i mitten av juli. 

Vasa Vind inviger Munkflohögen vindkraftpark den 23 mars (11:e mars)
Vasa Vind inviger vindkraftparken Munkflohögen i Östersunds kommun. Parken består av 23 st Vestas V110 med en total effekt om 49 MW, vilken nu producerar ca 190 GWh om året. Verken har en totalhöjd på 180 m. Invigningen ägde rum i Munkflohögens bygdegård den 23 mars.

2018
Vasa Vind värvar driftschef från Vindin (22:a november)

Vasa Vind har rekryterat Henrik Svahn, senast drifts- och underhållschef på Vindin, basindustrins vindkraftsbolag. På Vasa Vind ska Henrik Svahn ansvara för att utveckla driftorganisationen i samband med företagets kraftiga expansion. 
Pressmeddelande

Vasa Vind flyttar till nytt huvudkontor (17:e september)
Vasa Vind har flyttat till ett nytt huvudkontor med adressen:
Garvis Carlssons Gata 5
169 51 Solna

Vasa Vind tar över förvaltningen av Havsnäs vindkraftpark (2:a juli)
Vasa Vind tar från den 1:a juli 2018 över den tekniska förvaltningen av Havsnäs vindkraftpark. Havsnäs består av 47 st Vestas V90 1,8/2,0 MW och är belägen några mil norr om Strömsund i Jämtlands län. Vasa Vind har haft hand om den finansiella förvaltningen av vindkraftparken sedan 2014. Vindkraftparken ägs till 75% av Vasa Vinds helägare, Asper Investment Management

2017

Vasa Vind och APG bygger Munkflohögen vindkraftspark (22a december)
Vasa Vind och den holländska pensionsförvaltaren APG bygger ytterligare en vindkraftspark i Jämtland. Det är projekt Munkflohögen som omfattar 23 vindkraftverk på totalt 49 MW.

Vasa Vind och APG bygger en av Sveriges största vindkraftsparker (30e juni)
Vasa Vind och den holländska pensionsförvaltaren APG bygger en av Sveriges största vindkraftsparker i Åskälen i Jämtland. Projektet omfattar 80 vindkraftverk på totalt 288 MW och kommer att tillföra nära 1 terawattimme förnybar el per år. Den totala investeringen är värd cirka tre miljarder kronor.

Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.