Lediga tjänster

Vindresurs- och produktionsanalytiker

Tjänsten
Vasa Vind växer och förstärker den interna analysavdelningen med en vindresurs- och produktionsanalytiker. I rollen kommer du arbeta både med vindresursanalys för vindkraftsprojekt under utveckling och med produktionsanalys av data från vindkraftparker i drift.

Som vindresursanalytiker arbetar du i vår projektutvecklingsavdelning med ansvar för vindmätningar, analys av mätdata, produktions-, ljud- och skuggberäkningar, optimering av turbinlayouter, mm för vindkraftparker i utvecklingsskedet.

Som produktionsanalytiker arbetar du i vår driftavdelning och arbetsuppgifterna består av analys av data från producerande vindkraftparker, uppföljning av produktion, tillgänglighet, prestanda, mm samt rapportering till parkernas ägare.

Du kommer vara baserad på Vasa Vinds huvudkontor i Solna med regelbundna resor och platsbesök, mestadels inom Sverige.

Kompetens
Vi söker dig som har master- eller civilingenjörsexamen inom energi, fysik, matematik, eller liknande samt gärna tidigare erfarenhet inom vindkraftsbranschen. Du bör ha goda kunskaper i programmering som matlab eller python och bearbetning av stora datamängder samt vara flytande i svenska och engelska i både tal och skrift.

Din personlighet
Vi söker en engagerad och ambitiös person som har förmågan att arbeta självständigt men samtidigt fungerar väl i grupp. Vi söker dig som är intresserad och nyfiken, som vill förstå samband och gå på djupet i olika analyser. Du kommer jobba i många olika projekt och i olika avdelningar och det är därför viktigt att kunna prioritera mellan arbetsuppgifter.

Om Vasa Vind
Vasa Vind AB är ett vindkraftsbolag som utvecklar, bygger och driver vindkraftsparker i Sverige. Bolaget har varit aktivt sedan 2008 och är idag en av de största utvecklarna av landbaserad vindkraft i Sverige. I projektportföljen finns över 600 MW i olika tillståndsfaser och vi har 525 MW under kontrakterad förvaltning. 288 MW av dessa uppförs just nu i Åskälen i Jämtland. Idag har bolaget 13 anställda och ambitionen är att växa ytterligare. Som anställd finns stora möjligheter att påverka utvecklingen. Ytterligare information om Vasa vind och våra projekt finns på www.vasavind.se.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 12 januari 2020. Utvärdering och intervjuer sker löpande.

Sänd din ansökan eller frågor rörande tjänsten till: erik.holmgren@vasavind.se.
Märk meddelandet med ”Vindresurs- och produktionsanalytiker”.

Spontana ansökningar

Vasa Vind växer och behöver fler engagerade medarbetare. Utöver ovan annons tar vi gärna emot spontana ansökningar.

Om du är intresserad, kontakta vår VD: 

Annette Eriksson
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.