Jobba hos oss

Produktionsanalytiker - Vindkraft

Tjänsten
I rollen kommer du vara en del av vindresurs-, produktions- och teknikanalysavdelningen på Vasa Vind som stöttar de andra avdelningarna inom företaget (projektutveckling,affärsutveckling, byggnation, ekonomi och drift) med tekniska och kommersiella analyser.

Arbetsuppgifterna kommer bestå av analys av data från producerande vindkraftparker; uppföljning av produktion, tillgänglighet, prestanda, mm samt rapportering till företagsledningen. Vidare kommer du att arbeta med olika sorters analyser kopplade till elmarknaden så som uppföljning av balansansvar,prognostisering, stödtjänster, mm. Inom båda dessa delar kommer stor vikt ligga på vidareutveckling av analysmetoder samt förvaltning och utveckling av Vasa Vinds system för dataanalys, övervakning och rapportering. På sikt finns även möjlighet att arbeta med vindanalys, GIS och andra tekniska områden inom utveckling och projektering av vindkraftsparker, solcellsanläggningar och energilager.

Du kommer vara baserad på Vasa Vinds huvudkontor i Solna med regelbundna resor och platsbesök, mestadels inom Sverige. Möjlighet till distansarbete finns.
Kompetens

Vi söker dig som har master- eller civilingenjörsexamen inom energi,fysik, matematik eller liknande samt gärna tidigare erfarenhet inom vindkraftsbranschen, andra energibranscher eller inom elhandel. Du har goda kunskaper i programmering som PYTHON och MATLAB, gärna även JavaScript och HTML,och goda kunskaper i bearbetning och analys av stora datamängder samt integrationer av data mellan olika system. Du är flytande i svenska och engelska i både tal och skrift.

Din personlighet
Vi söker en engagerad och ambitiös person som har förmågan att arbeta självständigt men samtidigt fungerar väl i grupp. Vi söker dig som är intresserad av förnybar energi, som är nyfiken och vill förstå samband och gå på djupet i olika analyser. Du kommer jobba i många olika projekt och med olika avdelningar och det är därför viktigt att kunna prioritera mellan arbetsuppgifter.

Ansökan
Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev. Utvärdering och intervjuer sker löpande.
Sänd din ansökan eller frågor rörande tjänsten till: erik.holmgren[at]vasavind.se.
Märk meddelandet med ”Produktionsanalytiker -Vindkraft”.

Spontana ansökningar

Vasa Vind växer och behöver fler engagerade medarbetare. Utöver ovan annonser tar vi gärna emot spontana ansökningar.

Om du är intresserad, kontakta vår VD Mattias Sjöberg. 
mattias.sjoberg (at) vasavind.se
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.